© 2015
circuspicolini.be
  Dennis Hartmann
0477 40 10 25
Eefje Truyens
0474 38 26 82
info@picolini.be

wie zijn we?

home wie zijn we? circus op school circus op kamp tentverhuur nieuws contact

Circusfamilie

Circus Picolini, opgericht in 1996, is een circusfamilie dat met hun woonwagens rondtrekt in gans Vlaanderen en samenwerkt met basisscholen en kampen. Circus Picolini wordt geleid door de derde circusgeneratie Dennis Hartmann en zijn vrouw Eefje Truyens met hun 4 kinderen. Doordat Dennis geboren is in het circus en zijn vrouw Eefje haar job als leerkracht heeft opgegeven voor het circusleven, is Picolini een perfecte combinatie voor het project 'Circus op school' of 'Circus op kamp'. Dat deze formule werkt, kan u zien aan de wekelijkse successen die scholen en kampen boeken. Echte circusartiesten die samen met kinderen, de artiesten in wording, werken aan een circusvoorstelling in een circustent én waarbij de kinderen meeproeven van de echte circuswereld is een uniek concept dat Circus Picolini al van 1999 met zich meedraagt. En dat de toekomst verzekerd blijft, bewijst de vierde generatie Olivia, Amélie, Juul en Klaas Hartmann.

Circusgroetjes van de familie Hartmann


Dennis Hartmann

Circusdirecteur – presentator - circusanimator
Jongleur – diabolo artiest – rolla rolla artiest

Eefje Truyens

Circusdirecteur – presentator - circusanimator -
dierentemmer van Roxy – vuur- en ledartiest – DJ

Olivia Hartmann

21/11/2014 Acrobate – trapeziste – materiaalmeester

Amélie Hartmann

22/09/2012 Luchtacrobate doek – presentatorJuul Hartmann

26/03/2006 Jongleur - VJ

Klaas Hartmann

05/01/2004 Jongleur – DJRoxy

Circushondje
Geschiedenis van Circus Picolini

Nu wordt Circus Picolini geleid door Dennis Hartmann en zijn vrouw Eefje Truyens met hun 4 kinderen. Maar hoe ging het er vroeger aan toe in Circus Picolini?

Het is allemaal begonnen op 8 maart 1996. Circus Picolini is met hun eerste optreden in het West-Vlaamse Hooglede opgericht samen met de toenmalige leden van de Picolini's. Mama Geli, papa Andy en hun 5 kinderen Dennis, Nico, Tamara, Kimi en Isabella Hartmann. Voordien trad deze circusfamilie op als artiesten bij verschillende bestaande circussen. Het circusleven zit in hun bloed, want ook de opa en andere familieleden leefden in een traditioneel circus.

Waarom de naam Circus Picolini? Het is de Italiaanse benaming voor 'klein', omdat het circus opteert voor een klein (familie)circus. Vanaf 1996 werkten de Picolini's als een traditioneel circus in gans Vlaanderen. Op deze manier heeft het circus 5 jaren rondgetrokken, tot het jaar 2001.

In 1998 is Circus Picolini gestart met de circuskampen. Daar zijn hun eerste ideeën ontstaan om dit project uit te groeien samen met scholen. Dankzij de kampen heeft het circus heel wat geleerd over de aanpak van circustechnieken bij kinderen en zijn er heel wat verschillende trucjes ontstaan samen met enkele creatieve zielen.

Zo is het gekomen dat de Picolini's gestart zijn in mei 1999 met het schoolproject "circus op school". Dankzij het succes op de scholen is het project verder uitgegroeid naar gans Vlaanderen.

In maart 2001 heeft Picolini zijn 5de verjaardag gevierd met hun laatste optreden als traditionele circus. De vraag van het project "circus op school" werd te groot waardoor vanaf 2001 Circus Picolini uitsluitend met scholen en kampen samenwerkt. Hun passie voor optreden bleven ze tonen op de circusvoorstellingen van de scholen, samen met de kinderen.

In 2004 is Klaas en in 2006 is Juul Hartmann geboren in het circus.

In 2007 zijn er heel wat familieleden van Circus Picolini gestopt met het circusleven. Dennis Hartmann heeft dan het initiatief genomen om dit project voort te zetten, samen met de overige leden. Ook dit jaar heeft Klaas Hartmann, de oudste zoon van Dennis, zijn eerste circustrucjes met de diabolo getoond in een circusvoorstelling. Nog steeds oefent Klaas samen met zijn broer en treden zij op in ons circus met een eigen jongleernummer.

In 2008 heeft Dennis zijn huidige vrouw Eefje Truyens leren kennen. Het circus stond op de school waar ze lesgaf en … de rest is geschiedenis. In het begin werkte Eefje vooral achter de schermen, omdat ze ook haar job als leerkracht uitoefende. In 2009 heeft ze voor het eerst opgetreden samen met haar circushond Jack.

Juni 2010 heeft Eefje haar job als onderwijzeres opgegeven om samen met Dennis dit project verder uit te bouwen. De tweede Circus Picolini generatie is ontstaan!

In 2012 is Amélie en in 2014 is Olivia geboren en bestaat deze 'nieuwe' circusfamilie uit 6 leden. Mama Eefje, papa Dennis en hun 4 kinderen Olivia, Amélie, Juul en Klaas Hartmann. Intussen hebben Klaas en Juul ook de smaak te pakken gekregen en zijn ze beginnen jongleren tot echte jongleurs met ringen en kegels in de voorstelling. In 2015 heeft Amélie haar eerste stappen gezet in de circusvoorstelling door mee te presenteren en de materialen aan te geven in de acts, maar vanaf 2021 treden Amélie en haar zus Olivia op als echte luchtacrobaten in Circus Picolini. Kleine artiesten met grote dromen.

En onze kleinste artiest, namelijk circushondje Roxy, die treedt vanaf 2022 samen op met deze zestallige familie. En zo is de circusfamilie compleet.

Circus Picolini kan alvast, na meer dan 20 jaar ervaring, zeggen dat dit project nog steeds een overweldigend succes heeft en een unieke ervaring blijft voor scholen, kampen en de Picolini's. Dankzij dit project laat Circus Picolini niet alleen hun eigen circus evolueren en voortbestaan, maar ook het circusleven op zich doordat ze kinderen laten kennismaken en proeven van circus.

De kinderen van scholen en kampen krijgen de kans om een stukje mee te proeven van het echte circusleven met de circusvoorstelling als kers op de taart en hopelijk een ervaring voor het leven.

En dat de toekomst verzekerd blijft, bewijst de vierde generatie Amélie, Olivia, Juul & Klaas die alvast elk op hun eigen manier meewerken aan de circusvoorstelling.