© 2015
circuspicolini.be
  Dennis Hartmann
0477 40 10 25
Eefje Truyens
0474 38 26 82
info@picolini.be

circus op kamp

home wie zijn we? circus op school circus op kamp tentverhuur nieuws contact

Informatie

Circus Picolini is een circusfamilie die wekelijks rondtrekt met hun circustent en woonwagens. Deze circuskampen, die Circus Picolini al vanaf 1998 begeleidt, laten kinderen meeproeven van het complete circusverhaal. De deelnemers zullen niet enkel oefenen en tricks leren met de verschillende soorten circustechnieken, maar ze gaan een ganse week kennismaken met het echte circusleven van een circusfamilie. Een circustent moet worden opgezet, de Picolini-artiesten leven die week mee in de woonwagens, er wordt een vertelmoment gehouden over het leven in circus, de familie is de ganse week mee in de tent om de deelnemers op een professionele manier te begeleiden, de deelnemers bereiden zich voor op een echte circusvoorstelling in een echte circustent, de circusartiesten van Picolini die mee optreden waardoor de deelnemers zich meer een echte artiest voelen,... Dat is hetgene waarvan een circuskamp met Picolini zich onderscheidt van de andere circuskampen.

Kortom, het is niet alleen de glitter en glamour van een circusvoorstelling. Een tent rechtzetten, artiesten die leven in woonwagens en ook het vele oefenen en geduld hebben om een mooi nummer te kunnen presenteren hoort bij een circusleven. Dit is de ultieme beleving van een circuskamp. En elke week opnieuw is er talent in de Picolini-circustent!

 Inschrijven

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen van 6 tot en met 16 jaar een ganse week circuskamp volgen bij Circus Picolini.
Het circus werkt samen met externe organisaties zoals Kazou, Sportit, Gezinsbond en allerhande gemeentes.
Vanaf 2020 organiseert Circus Picolini de laatste 3 weken van augustus ook een eigen circuskamp met of zonder overnachting in Olen. Als uw kind graag wil deelnemen aan onze circuskampen, sturen we jullie graag de info door via het contactformulier.

 Doelgroep en aantal deelnemers

De doelgroep zijn kinderen van 6 tot en met 16 jaar.
Er kunnen maximum 60 kinderen deelnemen aan het circuskamp.Plaats en duurtijd

De ganse week, van maandag tot en met vrijdag, wordt er geoefend in onze circustent. Deze circustent heeft een plaats nodig van 25m x 35m en een plaats voor de woonwagens met elektriciteits- en watervoorziening. Circus Picolini leeft die week mee in de woonwagens. De circustent heeft een capaciteit van maximum 200 mensen.

Er wordt dagelijks circusles gegeven door onze circusartiesten, die al reeds 20 jaar ervaring hebben met circuskampen. Deze lessen gaan door van 10u – 16u met een voorziening van middagpauze. Op het einde van de week is er een heuse circusvoorstelling als afsluiter van de kampweek met optredens van echte circusartiesten.

 Mogelijk verloop

Hieronder vind je een verloop die het meest gebruikt wordt voor de circuskampen. Het circus komt in het weekend toe op de afgesproken plaats van de organisatie en installeert alles zodanig dat er maandag vlot gestart kan worden met de circuskampen. Er wordt samengewerkt zowel met externaat als internaat kampen.

Dit verloop is een basis waar Picolini mee werkt, er wordt tijdens de week heel wat meer gedaan zoals een vuurshow die getoond wordt, tussendoor wordt er wel eens gedanst, spelletjes gespeeld in thema circus of op ons eigen springkasteel gesprongen om stoom af te blazen.
 • Maandag wordt de tent opgezet met de kinderen en wordt er kennisgemaakt met het aanbod van circusmateriaal.
 • Dinsdag worden de basistrucs verder ingeoefend en komen de deelnemers meer te weten over het leven in Circus Picolini adhv een presentatie met allerhande foto's en video's.
 • Woensdag worden er extra moeilijkere trucs per discipline uitgelegd. Deze dag eindigt ook met een competitie waarbij elke deelnemer een aandenken zal verkrijgen.
 • Donderdag worden de nummers ingeoefend en begint het stilletjes aan bij de deelnemers te kriebelen in hun buik.
 • Vrijdag wordt de tent verder ingericht, er is een generale repetitie en uiteindelijk de grote circusvoorstelling waarbij kinderen hun acts laten zien samen met de acts van Circus Picolini. Nadien wordt de tent afgebroken door de artiesten van het circus en enkele vrijwilligers van de organisatie.

   

Circustechnieken:

 • Jongleren (sjaaltjes, ballen, ringen, kegels, sigarenblokken)
 • Diabolo
 • Flowersticks
 • Bordjes
 • Flip'n flyers
 • Pois
 • Lasso's
 • Rolla rolla
 • Bal- en tonlopen
 • Steltlopen
 • Ropeskipping
 • Verschillende soorten eenwielers en clownfietsjes
 • Koorddansinstallatie
Tijdens de week is er ook een springkasteel voorzien in thema 'clown' om tussendoor even op adem te kunnen komen, alsook een vuurshow van de Picolini-artiesten.Circusvoorstelling:

Elk kind gaat laten zien wat hij /zij die week geleerd heeft aan de hand van een act. Er worden verschillende nummers gemaakt die in een circusvoorstelling wordt getoond, samen met de circusfamilie Hartmann van Circus Picolini. Een show duurt ongeveer 45 minuten – 60 minuten, waarbij 200 mensen kunnen plaatsnemen in de circustent.

Na bijna 20 jaren ervaring met circuskampen kunnen we toch wel garanderen dat er kwaliteit wordt geleverd door Circus Picolini én wat kinderen allemaal op een week kunnen aangeleerd krijgen. We streven wekelijks naar een magisch spektakel waarbij de kinderen fier naar huis toe keren, omdat ze toch wel met een echt circus hebben kunnen optreden. Zo kunnen we op onze manier dromen verwezenlijken en elke ster doen schitteren in de circustent.